Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Stikstof in fietsbanden

Stikstof

Uit onderzoek blijkt dat meer dan vijftig procent van de fietsers met banden rijdt die een verkeerde spanning hebben. Meestal zijn ze te zacht. Een slechte zaak. Zowel voor uw eigen veiligheid in het verkeer als uw portemonnee. Daarom vullen wij uw banden met stikstof want dit houdt de band vier keer zo lang op de juiste spanning. Met stikstof in de banden rijdt een fiets beter, lichter en veiliger. Autobanden en Formule 1 banden worden al veel langer gevuld met stikstof.Een fietsband is gewoonlijk gevuld met lucht. Lucht bevat onder meer zuurstof, vocht en vuil. Dat zijn voor band en velg stuk voor stuk onvriendelijke bestanddelen. Gelukkig bieden wij sinds kort een alternatief; Stikstof.

Stikstof is schoon en droog en houdt de band vier keer zo lang op de juiste spanning. Met stikstof in de banden rijdt een fiets beter, lichter en veiliger.

Wanneer een band bij ons met stikstof wordt gevuld, haalt de apparatuur de zuurstof uit de band. Stikstof is een volstrekt droog gas, daardoor kunnen kleine lekkages minder voorkomen. Stikstof is reukloos, onbrandbaar en niet giftig. Het heeft zelfs een vlamdovend effect.Stikstof is een dikker gas dan zuurstof, waardoor het minder gemakkelijk uit de band verdwijnt. Ten opzichte van een band met een te lage spanning is de wrijving lager, waardoor de band 25 tot 35 procent langer meegaat en je veel lichter fietst. Ook is de remweg korter en de wegligging beter.

Andere voordelen van het gebruik van stikstof in banden zijn een beter en constanter rijcomfort en een optimaler weggedrag. Daarmee zorgt het gebruik van stikstof ook voor verhoogde veiligheid op de weg. Zo is de kans op oververhitting van een band die op de juiste spanning is veel kleiner. Dat vermindert de kans op temperatuurstijgingen of een klapband, ook bij hoge belasting van de banden.
Stikstof verbetert de band en is een enorme besparing. Niet voor niets geloven wij onvoorwaardelijk in stikstof, dat per band maar 0,75 kost. Voor elke fietser is dat een waardevolle investering.


Laat nu uw fietsbanden van stikstof voorzien.

slechts voor 

€ 1,50 per fiets 

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen